KLÄ DIG I LAGER FÖR HÖGSTA KOMFORT

För att få ut det mesta av funktionskläder är det viktigt att klä sig rätt inifrån och ut. Vi rekommenderar lagersprincipen:

Lager 1

Närmast kroppen bör du använda ett underställ i polyester eller ylle, alternativt ylle med Outlast. Det leder fukten utåt, vilket gör att du håller dig varm och torr. Undvik bomull eftersom det absorberar fukt som kyler ner dig. Våra underställ finns även i ventilerad mesh för varma dagar och i flera ullkvaliteter och med vindstopper för riktigt kyliga dagar.

Lager 2

Mellanlagret ska isolera och reglera temperaturen. Använd därför fleece, polyester eller ylle. Undvik bomull även här. Vi rekommenderar plagg som balanserar temperaturen och motverkar svettning. Är det riktigt varmt kan du hoppa över mellanlagret.

Lager 3

Det här lagret är till för att skydda dig från vatten och vind, samtidigt som det fullbordar de andra lagrens transport av fukt från kroppen. Här rekommenderar vi våra jackor och byxor som har funktionsmembran.

Lager 4

I extremt våta och kalla väderförhållanden kan det vara en god idé att använda ett fjärde ytterlager som skyddar mot kyliga vindar och förhindrar att kläderna blir våta. När en jacka blir våt på utsidan går värmen snabbt förlorad och vindens kyleffekt blir större även om den är torr på insidan. Regnställ är perfekt som ett fjärde lager. Komplettera med överdrag till både handskar och skor.

Dryway+

FUNKTIONSMEMBRAN

Idag finns det en rad högteknologiska material som hjälper mot väta och kyla. De vanligaste är de så kallade andasmaterialen.
Det är ett membran som sitter mellan yttertyget och fodret i plagget. Det är både vatten och vindtätt, samtidigt som det släpper ut vattenångan.
I Halvarssons skoterkläder har vi valt att använda oss av funktionsmembranet Dryway+®. Det har vi själva varit med att utveckla och det är noggrant testat.
Vi vet att det lever upp till våra högt ställda krav och de speciella påfrestningar som det utsätts för under en snöskotertur.

SÅ FUNKAR DET

Teknologin bakom Dryway+®, och andra typer av funktionsmembran, bygger på temperaturskillnader på in- och utsidan av membranet. Värmen på insidan gör att vattenånga tränger ut och fukt stannar på utsidan. I omvända situationer, exempelvis när man har handtagsvärmare, så blir även membranets funktion det omvända och vattenångan tränger in genom membranet.