KLÄDER AV RÄTTA VIRKET.

Dryway+

FUNKTIONSMEMBRAN

Idag finns det en rad högteknologiska material som hjälper mot väta och kyla. De vanligaste är de så kallade andasmaterialen.
Det är ett membran som sitter mellan yttertyget och fodret i plagget. Det är både vatten och vindtätt, samtidigt som det släpper ut vattenångan.
I Halvarssons skoterkläder har vi valt att använda oss av funktionsmembranet Dryway+®. Det har vi själva varit med att utveckla och det är noggrant testat.
Vi vet att det lever upp till våra högt ställda krav och de speciella påfrestningar som det utsätts för under en snöskotertur.

SÅ FUNKAR DET 

Teknologin bakom Dryway+®, och andra typer av funktionsmembran, bygger på temperaturskillnader på in- och utsidan av membranet. Värmen på insidan gör att vattenånga tränger ut och fukt stannar på utsidan. I omvända situationer, exempelvis när man har handtagsvärmare, så blir även membranets funktion det omvända och vattenångan tränger in genom membranet.

Outlast

TEMPERATURREGLERANDE FODER 

Outlast® jämnar ut temperaturen i plagget och därmed ökar komforten i såväl kyla som värme. Kallt blir varmt och varmt blir kallt. Outlast® saga började i rymden och materialet användes för att skydda astronauter mot extrema temperaturskillnader.
Materialets egenskaper anpassar temperaturen runt kroppen till en behaglig nivå, även när de yttre förutsättningarna skiftar.
I korta drag så kan man säga att fodret består av miljontals mikroskopiska paraffinkapslar som absorberar, lagrar och fördelar värmen till partier där den är lägre. När plagget är varmt och temperaturen sjunker, så
hålls värmen i plagget uppe genom den lagrade värmen.
Och tvärt om så klart. Läs mer på outlast.com

mcFit

MAXIMUM COMFORT FIT TECHNOLOGY

Maximum Comfort FIT technology bygger på att laminera ihop foder, membran och ytterhölje för att få en bra passformoch att fodret inte ska följa med ut när handsken tas av.